Sfaturi pentru proprietari

 

Pentru proprietari am pregatit cateva sfaturi esentiale in procesul de vanzare :

– e de preferat sa pregatiti din timp actele necesare vanzarii ( consultati articolul ” Acte necesare pentru vanzare ”  din sectiunea Utile ) astfel incat atunci cand v-ati hotarat sa instrainati proprietatea sa nu fiti pusi in situatia de a rata mai multi cumparatori pentru ca nu aveti toate documentele pregatite pentru vanzare.

– de asemenea, este de preferat sa acordati o atentie sporita aspectului interior si exterior al proprietatii inainte de a primi potentiali cumparatori fiindca acestia pot fi influentati de aspectul neglijent al proprietatii . In cele mai multe cazuri o proprietate ordonata, aerisita, ” parfumata ” si proaspat igienizata, atrage mai multi cumparatori iar rata de succes la vanzare este mai mare.

– ajustati pretul proprietatii in functie de trendul pietei imobiliare din acel moment ( in cazul in care pretul e mare iar cumparatorii refuza sa oferteze proprietatea), altfel nu veti face decat sa amanati vanzarea pana cand pretul va deveni mai atractiv. In cazul in care nu cunoasteti trendul pietei imobiliare din acel moment cereti consultanta unui consultant imobiliar avizat ( consultati articolul ” Servicii imobiliare pentru proprietari ” din sectiunea Utile ).

– in cazul in care doriti sa vindeti pentru a cumpara o alta proprietate pe care nu ati identificat-o inca, trebuie sa puneti la punct un plan strategic inca de la inceput. Probabil veti fi nevoiti sa apelati la serviciile unei agentii imobiliare care sa sincronizeze vanzarea proprietatii actuale cu cumpararea celeilalte in asa fel incat sa nu fiti nevoiti sa inchiriati o alta proprietate pentru a locui pana cand o identificati pe cea dorita.

Mai sunt si alte aspecte legate de punerea in valoare a unei proprietati pe care aveti posibilitatea sa le aflati stabilind o intlanire cu noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *