Evaluarea proprietatii

Piata imobiliara s-a transformat complet in ultimii ani iar acest lucru influenteaza stabilirea unui pret corect de vanzare. In acest moment pe piata imobiliara din Romania sunt foarte multe proprietati scoase la vanzare la preturi supraevaluate ceea ce genereaza un fenomen de blocaj.

Este foarte important de stiut ca fiecare proprietate are un pret corespunzator avantajelor si dezavantajelor pe care le prezinta iar greseala cea mai mare pe care majoritatea proprietarilor sunt tentati sa o faca este aceea de a stabili un pret subiectiv influentat de zvonuri sau de stiri slab fundamentate.

La fel de important de stiut este si faptul ca o proprietate mentinuta la vanzare cu un pret supraevaluat pentru o perioada lunga de timp poate ajunge intr-o situatie de blocaj. Salvarea din acesta situatie se poate face prin reevaluarea pretului de vanzare si prin intermediul unei campanii de promovare in cel mai profesionist mod.

Pretul de piata corect pentru orice tip de proprietate poate fi calculat numai printr-o evaluare concreta facuta cu simt de raspundere de un consultant imobiliar profesionist sau de un evaluator autorizat. Evaluarea se bazeaza pe calculul mai multor criterii printre care asemanarile sau diferentele intre proprietatile similare studiate, profitul investitional, amortizarea achizitiei pentru o perioada bine determinata, etc.

Evaluarea pretului pentru proprietatea dvs. va cuprinde:

  • selectia ofertelor imobiliare din zona, asemanatoare proprietatii dvs.
  • verificarea riguroasa a informatiilor culese
  • alegerea criteriilor de comparatie
  • calcularea devalorizarii sau revalorizarii proprietatii in functie de tendinta pietei imobiliare din momentul analizei
  • analiza pretului prin prisma profitului investitional
  • estimarea pretului minim/mediu/maxim de vanzare
  • analiza rezultatelor
  • estimarea timpului optim de vanzare

Evaluarea pretului este parte integranta a serviciilor de reprezentare imobiliara pe care le oferim clientilor nostri. In cazul in care doriti mai multe detalii legate de pretul de vanzare, solicitati-ne acest lucru si va garantam ca suntem pregatiti sa va oferim pe langa raspunsul potrivit si solutia optima pentru vanzarea proprietatii dvs. in cele mai bune conditii.