Certificat energetic

Legea nr.372/2005 reglementeaza obligatia proprietarului de imobil de a pune la dispozitia cumparatorului sau a chiriasului ( dupa caz ) certificatul de performanta energetica.

Pentru clădirile sau unităţile de clădire  care se vând sau se închiriază, investitorul/ proprietarul/ administratorul este obligat să pună la dispoziţia potenţialului cumpărător sau chiriaş, după caz, anterior perfectării contractului, o copie de pe certificat, astfel încât acesta să ia cunoştinţă despre performanţa energetică a clădirii/unităţii de clădire pe care urmează să o cumpere/închirieze.

La încheierea contractului de vânzare-cumpărare, proprietarul are obligaţia de a transmite certificatul, în original, noului proprietar.

La data înregistrării contractului de vânzare-cumpărare, respectiv de închiriere, proprietarul are obligaţia de a depune la organul fiscal competent o copie de pe certificatul de performanta energetica.

Contractele de vânzare-cumpărare încheiate fără respectarea prevederilor legale sunt supuse nulităţii relative, potrivit prevederilor Codului Civil.

Pentru mai multe informatii despre pret si conditii accesati :     http://www.audit-energetic-cladiri.ro/

sau :     http://certificate-energetice-bucuresti.ro/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *